![Meatballs with tomato sauce Meatballs with tomato sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CC167BFD-216F-4620-A03A-CD9BACB0EE49/Derivates/8CE13B43-9BF1-4C3D-8399-B162E659B8C6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meatballs
- 40 g bread, fresh or stale, cut into pieces (see Tips)
- 40 g milk
- 6 - 12 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 garlic clove (opcjonalnie)
- 400 g beef mince
- 2 eggs
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- extra virgin olive oil, for greasing
Tomato sauce
- 1 garlic clove
- 50 - 80 g brown onion, cut into halves
- 30 g extra virgin olive oil
- 800 g canned crushed tomatoes
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1531 kJ / 364.5 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1106.7 mg
Alternatywne przepisy
Shepherd's pie
55 Min
Beef stroganoff
35 min
Mashed potatoes
40 min
Lasagne bolognese
2sa 30 dk
Chicken cacciatore
50 dk
Beef ragu
1h 25min
Pasta in tomato sauce with ham and chorizo
30 min
Chicken pesto pasta
30 min
Chorizo and chicken pasta
50 dk
Beef stew with buttermilk dumplings
1h 40min
Paprika chicken with creamy paprika sauce
40 min
Apricot chicken risotto
30 min