Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 brown onion (approx. 180 g), cut into halves
- 30 g butter
- 1 tbsp ground paprika
- 1 pinch ground cayenne pepper, to taste
- 700 g beef fillet, cut into strips (6 x 2 cm)
- 1 pinch salt, to taste
- 200 g button mushrooms, cut into quarters
- 50 g tomato paste
- 100 g white wine
- 1 tbsp Meat stock paste (see Tips)
- 1 tbsp cornflour
- 1 tsp Dijon mustard
- 120 g sour cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1875.8 kJ / 446.6 kcal
- Białko
- 42.3 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 493.3 mg
Alternatywne przepisy
Beef stew with buttermilk dumplings
1h 40min
Mongolian lamb hot pot
3h 25min
Apricot chicken risotto
30 min
Beef ragu
1h 25min
Easy satay chicken
40 min
Meatballs with tomato sauce
40 min
Chicken cacciatore
50 min
Paprika chicken with sour cream sauce
1h 15min
Beef "Burgundy"
40 min
Paprika chicken with creamy paprika sauce
40 min
Creamy honey mustard chicken
1h
Chorizo and chicken pasta
50 min