Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 700 g tomato passata or sugo
- 50 g tomato paste
- 30 g water
- 20 g Worcestershire sauce (optional - see Tips)
- 1 tbsp Meat stock paste (see Tips)
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp dried basil
- ⅛ tsp ground cinnamon
- ½ tsp dried chilli flakes (optional)
- 1 pinch ground black pepper
- 700 g beef mince, broken into pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1157.7 kJ / 275.6 kcal
- Białko
- 28.4 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 551.3 mg
Alternatywne przepisy
Beef and mushroom stroganoff
40 min
Beef tacos
25 Min
Mashed potatoes for two
30 min
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25 Min
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30 min
Chicken pesto pasta
30 min
"Hug in a mug" chicken soup
30 min
Apricot chicken risotto
30 min
Chicken meatballs with coconut rice
35 Min
Woodys "no butter" butter chicken
40 min
Chicken teriyaki
20 Min
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3 Std. 40 Min