![Mushroom risotto (TM6) Mushroom risotto (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0A06C436-5E0B-4AF6-AC5E-881717336DB3/Derivates/91DF2BA0-A918-49A2-992D-02848016310D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 30 g eschalot or brown onion
- 40 g cold butter
- 40 g extra virgin olive oil
- 320 g risotto rice (e.g. Arborio)
- 60 g dry white wine
- 1 - 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 250 g fresh mushrooms, cut into slices
- 720 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2149.2 kJ / 511.7 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 63.9 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 457 mg
Alternatywne przepisy
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3h 40min
Vegetable stock paste
30min
Custard
10 Min
Blended mixed vegetable soup
45 Min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15 Min
Chicken velouté meal (TM6)
45 Min
Risotto verde (TM6)
30min
Fruity dream (TM6)
10 Min
Beef and mushroom stroganoff
40min
Custard (TM6)
15 Min
Silky sweet potato mash
25 Min
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30min