Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 1 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 sprig fresh basil, leaves only, plus extra for garnishing
- ¼ - ½ fresh red chilli, deseeded if preferred
- 100 g sun-dried tomatoes
- 30 g butter
- 500 g skinless chicken breast fillets, cut into pieces (2-3 cm)
- 250 g pouring (whipping) cream
- 350 g water
- 80 g white wine
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 250 g penne pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2954 kJ / 703.3 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 56.8 g
- Tłuszcz
- 33.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.8 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 885.9 mg
Alternatywne przepisy
Sour cream and chicken enchiladas
1h 10min
Sticky sesame chicken
40 min
Chicken Caesar pasta salad
55min
Creamy tomato and salami fettuccine
30 min
Chicken pesto pasta
30 min
Meatball subs
55min
Butternut and bacon macaroni cheese
1h 30min
Chicken with spinach and almond pesto tagliatelle
35min
Paprika chicken with sour cream sauce
1 Std. 15 Min
Paprika chicken with creamy paprika sauce
40 min
Chorizo and chicken pasta
50min
Low waste chicken lasagne
1h 30min