![Vegetable soup Vegetable soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D6D12912-ACC7-4B2A-BBE6-918927CFE9EB/Derivates/DAAC2C22-B3BE-4035-8C39-E7C6D306BDDE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g potatoes, cut into pieces (3 cm)
- 1 fresh tomato, cut into halves
- 80 g brown onion, cut into halves
- 1 garlic clove
- 400 g mixed vegetables (e.g. carrots, turnip, leek), cut into pieces
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- ½ tsp ground black pepper, to taste
- 600 g water
- 20 g butter or olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 385.5 kJ / 91.8 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 184.6 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower gratin
1 Std.
Carrot and coriander soup
30min
Shepherd's pie
55 Min
Minestrone
40min
Vegetable soup, eggs en cocotte with spinach
1 Std.
Pea and ham soup
2h 20min
Hearty seven vegetable soup
30min
Cauliflower soup with bacon dust
35 Min
Blended mixed vegetable soup
45 Min
Cream of tomato soup
25min
Tomato and red lentil soup
30min
Tomato pasta sauce
40min