Vegetable soup

Vegetable soup

4.7 646 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • potatoes cut into pieces (3 cm)
    300 g
  • fresh tomato cut into halves
    1
  • brown onion cut into halves
    80 g
  • garlic clove
    1
  • mixed vegetables (e.g. carrots, turnip, leek), cut into pieces
    400 g
  • fresh parsley leaves only
    2 sprigs
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tbsp
  • ground black pepper to taste
    ½ tsp
  • water
    600 g
  • butter or olive oil
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 91.8 kcal / 385.5 kJ
Białko 2.4 g
Tłuszcz 3.5 g
Węglowodany 10.8 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 184.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...