Rote Pizza mit Burrata, Melanzani und Zucchini

Rote Pizza mit Burrata, Melanzani und Zucchini

4.5 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Olivenöl
    50 g
  • Knoblauchzehe in dünnen Scheiben
    1
  • Melanzani in Stücken (2 cm)
    170 g
  • Salz
    3 TL
  • Zucchini in Stücken (2 cm)
    170 g
  • Wasser
    1440 g
  • Essig
    50 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • frische Germ
    5 g
  • Zucker
    1 TL
  • Weizenmehl, universal
    350 g
  • Paprikapulver
    1 EL
  • Zitronensaft
    20 g
  • stückige Tomaten, aus der Dose
    250 g
  • Oregano, getrocknet
    1 TL
  • Olivenöl zum Beträufeln
  • Weizenmehl, griffig zum Bestreuen
  • Burrata in Stücken
    200 g
  • Basilikumblätter, frisch
    5

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 893 mg
Białko 30 g
Kalorie 2925 kJ / 699 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 75 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...