Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Puré de calabaza
- 350 - 400 g de calabaza pelada en trozos (3-4 cm)
Masa
- 75 g de leche
- 15 g de levadura prensada fresca
-
½
cucharadita de canela molida
lub 1 cucharada de vainilla líquida - 50 g de mantequilla fundida
- 50 g de azúcar
- 350 g de harina de fuerza
- ½ cucharadita de sal
Formado y decoración
- 1 huevo batido
- 4 - 5 cucharadas de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 930 kJ / 222 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 37.6 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 92 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de frutas y frutos secos
2hod. 55min
Panecillos calabaza
2óra 30p
Trenza de leche
2óra 30p
Panecillos de beicon con pera y tomillo
15 godz.
Bollo turco extremeño
1h 55min
Bollitos de cardamomo y canela
1 Std. 40 Min
Minirroscón de Reyes
3h
Bollos de nata con crema de avellana
4h 50min
Toña alicantina (Comunidad Valenciana)
2óra 30p
Magdalenas de naranja
1h
Suizos
2óra 30p
Panecillos tiernos para desayuno
2óra 20p