Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Puré de calabaza
- 350 - 400 g de calabaza pelada en trozos (3-4 cm)
Masa
- 75 g de leche
- 15 g de levadura prensada fresca
-
½
cucharadita de canela molida
lub 1 cucharada de vainilla líquida - 50 g de mantequilla fundida
- 50 g de azúcar
- 350 g de harina de fuerza
- ½ cucharadita de sal
Formado y decoración
- 1 huevo batido
- 4 - 5 cucharadas de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 930 kJ / 222 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 37.6 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 92 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panecillos alemanes de trigo y centeno
12h 30min
Rosquillas de espelta y queso cremoso
50min
Bollos de espelta y queso fresco
45min
Bollitos con malvaviscos
2h
Minirroscón de Reyes
3 Std.
Pan de trigo, centeno y maíz
3 Std.
Muffins de calabaza y manzana con copos de avena
1h
Bollitos de cardamomo y canela
1 godz. 40 min
Magdalenas de naranja
1h
Pan con kéfir, harina integral y semillas
2h 15 min
Suizos
2h 30min
Panecillos calabaza
2h 30min