Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 500 g de cebolla en cuartos
- 150 g de pimiento verde en trozos
- 150 g de pimiento rojo en trozos
- 1 diente de ajo
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- 100 g de aceite de oliva
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 150 - 200 g de pasas sin semillas
- 400 - 500 g de bacalao al punto de sal (desmenuzado)
Masa
- 250 g de leche
- 100 g de aceite de oliva
- 30 g de brandy
- 1 cucharadita de sal
- 500 g de harina de trigo
Montaje
- 1 huevo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2524.7 kJ / 604 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 66.4 g
- Tłuszcz
- 28.6 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vieiras "Rias baixas"
1h 10min
Empanada de bacalao y manzana
1h 40min
Rollo de bonito
1h 10min
Marañuelas de Avilés
3h 15min
Empanada de bonito
1h 20min
Brazo gitano de pimientos del piquillo
1h 30min
Empanada de raxo
2h 30min
Orejas de carnaval
30min
Empanada gallega de manzana
3sa 45 dk
Empanada de lacón con grelos
2h
Empanada de maíz con berberechos
1h 15min
Croquetas de bacalao con pasas
8h 45min