Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 - 8 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 70 g de azúcar
- 200 g de leche
- 25 g de levadura prensada fresca
- 70 g de mantequilla en trozos pequeños
- 50 g de nata (35% de grasa)
- 70 g de licor de anís
- 2 huevos
- 1 yema de huevo
- 800 - 850 g de harina de trigo (ver sugerencia)
- ½ cucharadita de sal
Para freír y rebozar
- 600 - 800 g de aceite para freír
- 80 - 100 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1094 kJ / 261 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 38.2 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 54.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orejas de carnaval
30 Min
Bizcocho de piña con crema de queso chocolate y frutos secos (Božská mana)
3 Std. 30 Min
Pudin de frutos rojos
10h 30min
Berlinesas rellenas de crema
4h 20min
Huesillos extremeños (Extremadura)
40 Min
Tarta de piña al revés
40 Min
Pestiños andaluces
1 Std.
Rosquillas
30 Min
Leche frita
2 Std. 45 Min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2h 35min
Crema pastelera (Espesar)
15min
Tarta de manzana con glaseado de albaricoque
1 Std. 10 Min