Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 100 g de agua
- 5 g de levadura prensada fresca
- 110 g de harina de fuerza
Bizcocho
- 200 g de azúcar
- 150 g de mantequilla fundida
- 30 g de leche entera
- 1 cucharadita de vainilla líquida
- 4 - 5 huevos de corral (aprox. 220 gr)
- 10 g de levadura prensada fresca desmenuzada
- 110 g de harina de trigo
- 2 pellizcos de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1056 kJ / 252 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 30.1 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan retorcido con masa madre
16u.
Lentejas estofadas
3hod.
Crema de calabacín
35min
Bizcocho de piña con crema de queso chocolate y frutos secos (Božská mana)
3h 30min
Bizcocho de peras
1小时
Bizcocho de chocolate con base crujiente de sarraceno
1 Std. 10 Min
Rosquillas listas y tontas (Madrid)
1小时 15 分钟
Pan Venecia
17 godz. 10 min
Tarta de manzana de la abuela (Apple pie)
1 Std. 10 Min
Bizcocho de plátano con costra crocante
1小时
Sobaos
30min
Bizcocho de aceite de oliva
40min