Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 100 g de agua
- 5 g de levadura prensada fresca
- 110 g de harina de fuerza
Bizcocho
- 200 g de azúcar
- 150 g de mantequilla fundida
- 30 g de leche entera
- 1 cucharadita de vainilla líquida
- 4 - 5 huevos de corral (aprox. 220 gr)
- 10 g de levadura prensada fresca desmenuzada
- 110 g de harina de trigo
- 2 pellizcos de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1056 kJ / 252 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 30.1 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torrijas con leche condensada y salsa de chocolate negro
45 Min
Bizcocho de vainilla
1 Std.
Pan Venecia
17h 10 min
Bizcocho de manzana
50 min
Rosquillas listas y tontas (Madrid)
1 godz. 15 min
Tarta de manzana de la abuela (Apple pie)
1 godz. 10 min
Tortas blandas de anís
1h 20 min
Bizcocho de aceite de oliva
40 Min
Bizcocho básico
40 Min
Tortitas americanas esponjosas
30 min
Bizcocho de naranja XXL
1 godz. 15 min
Bollitos relleno de manzana y canela
3h