Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de azúcar glas
- 1 cucharada de queso mascarpone (opcjonalnie)
- 700 g de nata (35% de grasa)
- 300 g de leche
- 3 huevos
-
50
g de harina de repostería
lub 50 g de maicena - 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 70 g de azúcar
Salsa de caramelo
- 250 g de azúcar
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 30 g de mantequilla muy fría (en un solo trozo)
- 250 g de nata (35% de grasa)
- 30 g de agua
- 1 cucharada de vinagre
Montaje
- 16 sobaos pequeños (aprox. 320 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3650 kJ / 873 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 80.4 g
- Tłuszcz
- 56.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.9 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 175.2 mg
Alternatywne przepisy
Croquetas de cecina y queso de cabra
9h 20min
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 godz. 40 min
Bartolos
40 min
Natillas caramelizadas (Leite creme)
4h 25 min
Charlota de chocolate blanco con fruta fresca
5 Std.
Minirroscón de Reyes
3 Std.
Cuajada con miel y frutos secos
2h
Huesillos extremeños (Extremadura)
40 min
Arroz con leche al estilo asturiano
1 Std.
Pasteles de nata (Pastéis de nata)
50 Min
Leche frita
2 Std. 45 Min
Tarta de queso estilo "La Viña"
2h