Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de azúcar glas
- 1 cucharada de queso mascarpone (opcjonalnie)
- 700 g de nata (35% de grasa)
- 300 g de leche
- 3 huevos
-
50
g de harina de repostería
lub 50 g de maicena - 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 70 g de azúcar
Salsa de caramelo
- 250 g de azúcar
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 30 g de mantequilla muy fría (en un solo trozo)
- 250 g de nata (35% de grasa)
- 30 g de agua
- 1 cucharada de vinagre
Montaje
- 16 sobaos pequeños (aprox. 320 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3650 kJ / 873 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 80.4 g
- Tłuszcz
- 56.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.9 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 175.2 mg
Alternatywne przepisy
Huesillos extremeños (Extremadura)
40min
Emulsión de marmitako negro con rape
40min
Tarta marmolada de fresa y mascarpone
4 Std. 40 Min
Selva negra in a jar
1h
Cuajada con miel y frutos secos
2 Std.
Croquetas de cecina y queso de cabra
9h 20min
Pastel vasco (Gateau basque)
3h 10min
Milhojas con crema pastelera y nata
1h
Arroz con setas y anchoas
1h
Quesada pasiega
45min
Leche frita
2h 45min
Tarta de queso estilo "La Viña"
2 Std.