Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de harina de repostería
- 2 cucharaditas de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
- 250 g de mantequilla a temperatura ambiente en trozos
- 250 g de azúcar
- 5 huevos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2913 kJ / 697 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 71.9 g
- Tłuszcz
- 40.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 206.9 mg
Alternatywne przepisy
Torrijas con crema pastelera tostada
40 Min
Bollos de mantequilla de Bilbao
5h
Corona de brioche con chocolate
4 godz. 45 min
Trenza de leche
2h 30 min
Marañuelas de Avilés
3h 15min
Minirroscón de Reyes
3h
El brioche de Paco Torreblanca
9 Std.
Galletas danesas
35 Min
Suizos
2h 30 min
Magdalenas de mantequilla a la vainilla
1 godz. 15 min
Quesada pasiega
45 Min
Tarta de queso estilo "La Viña"
2 Std.