Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno de trufa Kinder® Chocolate
- 500 g de nata (35% de grasa)
- 16 barritas Kinder® chocolate en trozos
Esponja
- 80 g de leche
- 10 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 130 g de harina de fuerza
Masa
- 60 g de leche
- 120 g de azúcar
- 70 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 2 huevos
- 15 g de levadura prensada fresca
- 15 g de agua de azahar
- 450 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
- 1 huevo batido (para pincelar)
Glaseado
- 400 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
Montaje y decoración
- 6 barritas Kinder® chocolate
- 8 - 10 huevos de chocolate (Schoko Bons Kinder®)
- crocanti de almendra para decorar (opcjonalnie)
- 40 - 50 g de chocolate blanco (2 barritas)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2537 kJ / 607 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 62.9 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.6 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 177.3 mg
Alternatywne przepisy
Roscón tres chocolates
4h 15 min.
Bizcochitos de chocolate rellenos
1j 15 menit
Cañas de chocolate rellenas de crema
3h
Roscón de rosas
4h
Bellotas de chocolate
30min
Minirroscón de Reyes
3h
Triángulos de chocolate
4h 30min
Bollos de leche rellenos de chocolate
2h 30min
Nata de trufa
8u. 15min
Tarta de queso estilo "La Viña"
2h
Gofres clásicos de feria
2 godz. 20 min
Pastel de Halloween Jack Skellington
4h 15 min.