Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 huevos
- 120 g de azúcar
- 120 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 5 hojas de gelatina
- 450 g de nata (35% de grasa)
- 300 g de turrón de Jijona blando en trozos de 2 cm
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente (y algo más para engrasar)
- 35 g de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2646 kJ / 632 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 49.7 g
- Tłuszcz
- 46.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 69.7 mg
Alternatywne przepisy
Tarta marmolada de fresa y mascarpone
4h 40 phút
Pastel frío de melocotón y su sorbete
4 Std. 30 Min
Flan de queso tetilla con reducción de licor de café
6u. 30min
Tarta de turrón
1h 20 phút
Flan de café
4 godz. 20 min
Flan de turrón
3 Std. 40 Min
Flan de licor de café
5h 15min
Tarta esponjosa de limón
3h
Flan de queso cremoso
5h 50min
Tarta de la abuela
4 Std. 30 Min
Pastel rápido de queso al caramelo
4 godz. 20 min
Tarta de queso estilo "La Viña"
2h