Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 huevos
- 120 g de azúcar
- 120 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 5 hojas de gelatina
- 450 g de nata (35% de grasa)
- 300 g de turrón de Jijona blando en trozos de 2 cm
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente (y algo más para engrasar)
- 35 g de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2646 kJ / 632 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 49.7 g
- Tłuszcz
- 46.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 69.7 mg
Alternatywne przepisy
Tarta panal
6 Std.
Cheesecake de melocotón con flores comestibles
4h 25min
Delicia de jijona con corazón de mango
13h 10min
Tarta a los tres chocolates
4h 40min
Tarta marmolada de fresa y mascarpone
4h 40min
Pastelitos red velvet de crema de turrón
5h 15 min
Tarta de turrón
1h 20min
Tarta cuajada de caramelo
2h 10min
Tarta de chocolate blanco y negro
1 Std. 25 Min
Cheesecake tricolor
4 godz. 30 min
Flan de turrón
3 Std. 40 Min
Tarta de queso estilo "La Viña"
2h