Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponja
- 80 g de leche
- 10 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 130 g de harina de fuerza
Masa
- 120 g de azúcar
- 6 - 8 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 8 - 10 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
- 60 g de leche
- 70 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 2 huevos
- 15 g de levadura prensada fresca
- 30 g de agua de azahar
- 1 pellizco de sal
- 450 g de harina de fuerza
Decoración
- 1 huevo batido (para pincelar)
- fruta escarchada
- almendra laminada
- azúcar humedecida (aprox. 50 g)
Relleno
- 300 - 350 g de mermelada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1195 kJ / 287 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel semifrío de praliné de avellanas
13 Std.
Bartolos
40min
Marañuelas de Avilés
3u. 15min
Cheesecake de melocotón con flores comestibles
4h 25min
Vasitos de cheesecake
5h 30min
Sushi dónuts
1 Std. 10 Min
Pan de Cádiz
6 Std.
Mermelada de caqui, kiwi y naranja con jengibre
30min
Pastel de caquis
1h 30min
Torrijas con crema pastelera tostada
40min
Coulant de chocolate
25min
Falsos churros con chocolate a la taza
1h