
Urządzenia i Akcesoria
Placki gozleme ze szpinakiem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
24 kawałki
Składniki
Ciasto
-
450 - 500 g mąki pszennej plus 2 łyżki i dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
10 g suchych drożdży
-
30 g oliwy z oliwek
-
50 g jogurtu naturalnego
-
260 g wody ciepłej
-
1 szczypta soli
Farsz ze szpinakiem
-
200 g liści szpinaku baby, świeżych
-
120 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
15 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
Przygotowanie placków
-
oliwa z oliwek do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
425 kcal /
1778 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
64 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEKĄSKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 godz. 50 min
Minicalzone
2 godz. 5 min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1 godz. 40 min
Czosnkowe chlebki naan
30 min
Bajgle z makiem
1 godz. 25 min
Ślimaki na przerwę
2 godz. 15 min
Hot dogi kibica
1 godz. 50 min
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
2 godz. 5 min
Chaczapuri adżarskie
1 godz. 45 min
Precle nadziewane serem, salami i jalapeño
2 godz. 15 min
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3 godz. 40 min