![Thai green chicken curry Thai green chicken curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A41E9D81-50B4-4C10-86A5-2904C6DFB8A9/Derivates/96AA9972-4DF5-4641-80D1-67E97E8F1E7E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g coconut cream
- 60 g Thai green curry paste (see Tips)
- 500 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- 30 - 50 g fish sauce, to taste
- 1 tsp palm sugar
- 250 - 300 g fresh mixed mushrooms (i.e. shiitake, button, field), cut into bite-sized pieces or slices
- 80 g canned bamboo shoots, drained
- 7 fresh kaffir lime leaves
- fresh Thai basil leaves or coriander leaves, for garnishing
- fresh long green chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into thin slices (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1383 kJ / 329.3 kcal
- Białko
- 27.5 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 1848.9 mg
Alternatywne przepisy
Beef madras
1 godz. 30 min
Rogan josh
1hod. 35min
Prawn and chicken laksa
40min
Beef rendang
1h 55min
Thai red curry paste
15 Min
Thai green curry paste
10 Min
Quick massaman beef curry
40min
Coconut lamb curry
2 Std.
Coconut fish curry
1hod. 10min
Thai red chicken curry
30min
Sri Lankan red beef curry
1 Std. 40 Min
Thai chilli chicken and basil
30min