Urządzenia i Akcesoria
Jenny Blake's Sri Lankan spatchcock chicken
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
4 portions
Składniki
Sri Lankan hot fruit chutney
-
white sugar200 g
-
white vinegar900 g
-
garlic powder30 g
-
ground ginger30 g
-
Kashmiri chilli powder to taste40 g
-
sea salt2 tsp
-
fresh apricots or peaches, stones removed and cut into eighths900 g
Roast chicken
-
whole chicken1200 - 1400 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 portions
Sód
1001.8 mg
Białko
250.1 g
Kalorie
11195.8 kJ /
2644.2 kcal
Tłuszcz
180.3 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
54.8 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Power Muesli
Brak ocen
Korean Bo ssam
29 godz. 20 min
Tandoori Marinade
10 min
Korma spice blend
5 min
Shui zhu niu rou (chilli beef)
20 min
Beef rendang
6 godz. 20 min
Sausage sizzle with beer braised onions
1 godz. 15 min
Crab linguine
30 min
Jalapeño and lime chicken burger with corn smash
1 godz. 15 min
Bunny Chow with Durban Curry
3 godz.
Kek Tapak Kuda (Horseshoe Cake)
1 godz.
Chiang Mai noodles
25 min