Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sri Lankan hot fruit chutney
- 200 g white sugar
- 900 g white vinegar
- 30 g garlic powder
- 30 g ground ginger
- 40 g Kashmiri chilli powder, to taste
- 2 tsp sea salt
- 900 g fresh apricots or peaches, stones removed and cut into eighths
Roast chicken
- 1200 - 1400 g whole chicken
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 11195.8 kJ / 2644.2 kcal
- Białko
- 250.1 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 180.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 54.8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1001.8 mg
Alternatywne przepisy
Chiang Mai noodles
25 Min
Vietnamese mixed meat pho
1 Std. 50 Min
Bun bo vien cha gio (meatballs and noodles with spring rolls)
1 Std. 10 Min
Cucumber and mint raita
30min
Lamb tikka with spicy eggplant
Brak ocen
Piri-piri spatchcock chicken
1 Std. 30 Min
Prawn and chicken laksa
40min
Thai beef salad
1 Std. 15 Min
Sticky chicken with infused rice and daikon
1h 40min
Spiced lamb roast (MEATER+®)
29h 50min
Lebanese Lamb Puff Pastry Tart
1 Std.
Sichuan pepper and chilli salt squid
30min