Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Zwiebeln, geschält, halbiert
-
100
g Forellenfilet, geräuchert, in Stücken
lub 100 g Saiblingsfilet, geräuchert - 250 g Topfen, 20% Fett
- 50 g Sauerrahm
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 1 - 2 TL Kren, frisch oder aus dem Glas (nach Geschmack) (opcjonalnie)
- Schnittlauch, frisch, geschnitten, zum Verfeinern (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 702 kJ / 168 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 326 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karotten-Ingwer-Suppe
45min
Schinkenaufstrich
10 dk
Kapern-Ei Aufstrich
25 min
Ruck-Zuck Menü: Zucchinicremesuppe, warmer Gemüsesalat
35 min
Feta-Melanzani-Aufstrich
30 min
Marilleneis
15 min
Thunfischaufstrich mit Avocado
10 dk
Wurstaufstrich
10 dk
Steirischer Käferbohnen-Humus
15 min
Eiaufstrich mit Topfen
10 dk
Liptauer
15 min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 godz.