Geräucherter Forellenaufstrich

Geräucherter Forellenaufstrich

4.5 26 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln geschält, halbiert
    50 g
  • Forellenfilet, geräuchert in Stücken
    100 g
    100 g Saiblingsfilet, geräuchert
  • Topfen, 20% Fett
    250 g
  • Sauerrahm
    50 g
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    1 TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Kren, frisch (opcjonalnie) oder aus dem Glas (nach Geschmack)
    1 - 2 TL
  • Schnittlauch, frisch geschnitten, zum Verfeinern (optional)

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 168 kcal / 702 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 2 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 326 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...