Cheesecake cotta ricotta e fichi caramellati

Cheesecake cotta ricotta e fichi caramellati

4.6 32 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 25 min
12 fette

Składniki

Base cheesecake alle mandorle
  • di burro morbido, + q.b. per imburrare
    20 g
  • di mandorle tostate non salate (vedere consigli)
    200 g
  • di zucchero grezzo
    60 g
  • di sale
    1 pizzico
Fichi caramellati
  • limone la scorza (senza la parte bianca) e il succo
    ½
  • di fichi secchi a metà
    100 g
  • di acqua
    100 g
  • di zucchero
    80 g
Terminare la preparazione
  • di zucchero
    170 g
  • uova
    3
  • di burro morbido
    170 g
  • di ricotta
    250 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di farina autolievitante
    80 g
  • di lievito in polvere
    1 cucchiaino
  • di cannella in polvere per guarnire
    2 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 426 kcal / 1784 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...