![Cheesecake cotta ricotta e fichi caramellati Cheesecake cotta ricotta e fichi caramellati](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ee8411b7-ded8-4495-bb91-44dc7362071d/Derivates/931cd662-f2df-4975-bd11-65a842718b4a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base cheesecake alle mandorle
- 20 g di burro morbido, + q.b. per imburrare
- 200 g di mandorle tostate non salate (vedere consigli)
- 60 g di zucchero grezzo
- 1 pizzico di sale
Fichi caramellati
- ½ limone, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 100 g di fichi secchi, a metà
- 100 g di acqua
- 80 g di zucchero
Terminare la preparazione
- 170 g di zucchero
- 3 uova
- 170 g di burro, morbido
- 250 g di ricotta
- 1 pizzico di sale
- 80 g di farina autolievitante
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 2 cucchiai di cannella in polvere, per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1784 kJ / 426 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta del cardinale
3h 30 min
Torta deliziosa di mandorle
9 Std.
Ciliegie sotto spirito
1440h 35min
Mousse al cardamomo e zafferano con coulis di lamponi
6 Std. 20 Min
Crostata ricotta e confettura di visciole
1h 50min
Torta rovesciata ai fichi
1 Std. 15 Min
Torta di ciliegie
1h 30min
Tiramisù di ricotta
6h 30min
Cheesecake alla salsa mou
4 godz. 50 min
Cheesecake al limone
5 godz. 25 min
Pavlova
2h 45min
Cheesecake alla crema catalana
4h