Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base cheesecake alle mandorle
- 20 g di burro morbido, + q.b. per imburrare
- 200 g di mandorle tostate non salate (vedere consigli)
- 60 g di zucchero grezzo
- 1 pizzico di sale
Fichi caramellati
- ½ limone, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 100 g di fichi secchi, a metà
- 100 g di acqua
- 80 g di zucchero
Terminare la preparazione
- 170 g di zucchero
- 3 uova
- 170 g di burro, morbido
- 250 g di ricotta
- 1 pizzico di sale
- 80 g di farina autolievitante
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 2 cucchiai di cannella in polvere, per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1784 kJ / 426 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisù pistacchi e ciliegie
5 Std.
Cheesecake cotta alle fragole
5h 10min
Cuore di cheesecake ai lamponi
7 Std.
Torta pazientina
3 Std. 55 Min
Cheesecake delle feste
4 godz. 30 min
Torta arance rosse e miele
1h 30min
Crostata di zucca (di Erica Liverani)
1h 40min
Torta meringa alle nocciole con crema alla banana e toffee
3 Std. 30 Min
Crostata meringata all'arancia
30min
Schiacciata fiorentina
50min
Cheesecake ai lamponi
3h 20 min
Torta ricotta e pere
7 Std. 30 Min