Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Orange brine and turkey
- 4 oranges (see Tips)
- 4500 - 5000 g turkey (size 46)
- 2 garlic cloves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 dried bay leaves
- 90 g salt
- 100 g pure maple syrup
- 1500 g water
Stuffing
- 150 g brown rice
- 1000 g water
- 150 g brown onion, cut into halves
- 3 garlic cloves
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 20 g salted butter
- 50 g currants
- 500 g sausages, casings removed (see Tips)
Orange maple glaze
- 80 g pure maple syrup
- 30 g soy sauce
- 4 whole cloves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 7506 kJ / 1787.2 kcal
- Białko
- 173.5 g
- Węglowodany
- 37.9 g
- Tłuszcz
- 104.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 35 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 2128.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Honey and herb pork loin
4h 10 min
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40 Min
Flank steak with horseradish cream sauce (MEATER+®)
4 Std. 20 Min
Beef Wellington (Ben) Metric
10 Std. 10 Min
Sous vide salmon with avocado cream (TM6)
1h 5min
Keto Blackberry Detox Water
15min
Sunday lamb roast
1h 55min
Smoked mussels with Pernod sauce
35min
Middle Eastern planked salmon
1h 40 min
Vanilla mascarpone parfait
2 godz. 40 min
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40 Min
Sous vide salmon with avocado cream (TM5)
1h 5min