Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g mussels, scrubbed and debearded
- 2 garlic cloves
- 80 g eschalots, peeled and cut into halves
- 50 g salted butter
- 200 g fennel, trimmed and cut into thin slices
- 50 g Pernod® (see Tips)
- 50 g pouring (whipping) cream
- 1 pinch salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 1 - 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves roughly chopped, to serve
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 6965 kJ / 1658.3 kcal
- Białko
- 165.7 g
- Węglowodany
- 59.7 g
- Tłuszcz
- 82.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 42.3 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 5869.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mussels in spicy tomato sauce
45 min
Mussels in white wine and cream sauce
45 min
Hearty seafood chowder
45 min
Mussels in white wine and cream sauce
45 min
Bloody Mary
10 min
Mussels in coconut milk
25 min
Asian-style mussels
30 min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40 Min
Fennel, asparagus and camembert salad
30 min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 Min
Scallops with pea purée
25 min
Green mussels in wine and garlic sauce
45 min