Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g mussels, scrubbed and debearded
- 2 garlic cloves
- 80 g eschalots, peeled and cut into halves
- 50 g salted butter
- 200 g fennel, trimmed and cut into thin slices
- 50 g Pernod® (see Tips)
- 50 g pouring (whipping) cream
- 1 pinch salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 1 - 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves roughly chopped, to serve
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 6965 kJ / 1658.3 kcal
- Białko
- 165.7 g
- Węglowodany
- 59.7 g
- Tłuszcz
- 82.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 42.3 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 5869.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asian-style mussels
30 Min
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45 Min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40 min
Mussels in turmeric and ginger broth
20 Min
Mussels with crème fraiche and herbs (Mouclade)
1 Std.
Duck confit with lentil & orange salad
15 Std. 40 Min
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
1 Std. 5 Min
Mussels in coconut milk
25 Min
Mussels in white wine and cream sauce
45 Min
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6sa 15 dk
Traditional crème brûlée
25h
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 min