Smoked mussels with Pernod sauce

Smoked mussels with Pernod sauce

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • mussels scrubbed and debearded
    1000 g
  • garlic cloves
    2
  • eschalots peeled and cut into halves
    80 g
  • salted butter
    50 g
  • fennel trimmed and cut into thin slices
    200 g
  • Pernod® (see Tips)
    50 g
  • pouring (whipping) cream
    50 g
  • salt to taste
    1 pinch
  • ground black pepper to taste
    1 pinch
  • fresh flat-leaf parsley leaves roughly chopped, to serve
    1 - 2 sprigs

Wartości odżywcze na 4 portions

Kalorie 1658.3 kcal / 6965 kJ
Białko 165.7 g
Tłuszcz 82.4 g
Węglowodany 59.7 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 42.3 g
Sód 5869.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...