Kräuter-Speck-Knödel in Pilzsauce

Kräuter-Speck-Knödel in Pilzsauce

4.2 153 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Brötchen altbacken, in dünnen Scheiben (1 cm)
    300 g
  • Petersilie abgezupft
    4 Stängel
  • Rosmarin abgezupft
    1 Zweig
  • Zwiebel halbiert
    50 g
  • Speckwürfel
    100 g
  • Öl und etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • Milch
    320 g
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    ¼ Bund
  • Eier
    3
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Muskat
    2 Prisen
  • Wasser
    390 g
  • Champignons frisch, je nach Größe halbiert oder geviertelt
    350 g
  • Bergkäse in 12 Stücken (2-3 cm)
    200 g
  • Kräuter der Provence
    2 gestr. TL
  • Speisestärke
    20 g
  • Sahne
    100 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1382 mg
Białko 36 g
Kalorie 3041 kJ / 727 kcal
Tłuszcz 43 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...