Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Brötchen, altbacken, in dünnen Scheiben (1 cm)
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Zweig Rosmarin, abgezupft
- 50 g Zwiebel, halbiert
- 100 g Speckwürfel
- 20 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 320 g Milch
- ¼ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- 3 Eier
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 390 g Wasser
- 350 g Champignons, frisch, je nach Größe halbiert oder geviertelt
- 200 g Bergkäse, in 12 Stücken (2-3 cm)
- 2 gestr. TL Kräuter der Provence
- 20 g Speisestärke
- 100 g Sahne
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3041 kJ / 727 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 1382 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kräuter-Tomaten-Knödel mit Gorgonzola-Speck-Sauce
2h
Semmelknödel
50 min.
Spätzle
30min
Kas-Press-Knödel
45 min.
Pilz-Maultaschen-Auflauf
1h 10 min.
Laugenknödel mit Käsekern
1h
Kaspressknödel mit Blattsalat
1 Std. 40 Min
Käsespätzle mit gebratenen Zwiebeln
1h
Mini-Spinatknödel in Pilzsauce
1h
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1h 15 min.
Speckknödel mit Champignonsauce
1h 30 min.
Kässpatzen
1h 15 min.