Kräuter-Tomaten-Knödel mit Gorgonzola-Speck-Sauce

Kräuter-Tomaten-Knödel mit Gorgonzola-Speck-Sauce

4.0 250 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz.
4 Portionen

Składniki

Kräuter-Tomaten-Knödel
  • frische Kräuter, gemischt abgezupft
    ½ Bund
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft
    4
  • Knoblauchzehe
    1
  • Milch
    125 g
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Zucker
    1 TL
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    340 g
  • Ei
    1
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Öl und etwas mehr zum Einfetten
    10 g
  • Wasser
    500 g
Gorgonzola-Speck-Sauce
  • Zwiebeln halbiert, in feinen Ringen
    80 g
  • Öl
    10 g
  • Schinkenspeckwürfel
    125 g
  • Milch
    400 g
  • Gorgonzola in Stücken
    80 g
  • Senf
    10 g
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Muskat
    2 Prisen
  • Speisestärke
    10 g
  • frische Kräuter, gemischt gehackt
    4 Stängel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 27 g
Kalorie 2712 kJ / 648 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 4.2 g
Węglowodany 69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...