Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Toastbrot, in Stücken
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 5 Stängel Kerbel, abgezupft
- 500 g Wasser
- 1000 g weißer Spargel, geschält, holzige Enden abgeschnitten
- 40 g Mehl
- 2 Eier, verquirlt
- 6 Scheiben Schinken, gekocht (ca. 120 g)
- 6 Scheiben Gouda (ca. 200 g)
- Öl zum Frittieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1451 kJ / 346 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bärlauch-Crêpes mit Frischkäsecreme und Eisbergsalat
1h 15min
Kräuter-Tomaten-Knödel mit Gorgonzola-Speck-Sauce
2 Std.
Flammkuchen
1h 15min
Pastastrudel mit Kasseler und Sauerkraut
1 Std.
Südtiroler Schlutzkrapfen mit Spinatfüllung
1h 15min
Spargel Cordon Bleu mit Sauce Tartare
1 Std.
Würziger Rahmfladen mit Kabanossi
6h 30min
Bärlauch-Franzbrötchen
2 Std. 20 Min
Rahmfladen mit Hähnchen, Spargel und Hollandaise
2 Std. 20 Min
Flammkuchen mit Pfifferlingen und Speckcreme
1h 15min
Spaghetti mit Bärlauch-Carbonara
25 Min
Zucchiniröllchen in Tomatenrahm
1 Std.