Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lachsterrine
- 2 Bund Dill (40 g)
- 500 g Lachsfilet, TK, in Stücken
- 2 Forellenfilets, frisch, ohne Haut, geräuchert
- 2 Eier
- 200 g Frischkäse
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 100 g Sahne
- 100 g Shrimps, roh, geschält
Gepfefferte Crème fraîche und Fertigstellung
- 120 g Quark (20 %)
- 200 g Crème fraîche
- 1 EL Grüner Pfeffer, eingelegt, abgespült
- ¼ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 968 kJ / 231 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Forellenmousse
5 min
Krabben-Lachs-Küchlein
1h
Forellen-Erbsen-Terrine
7 Std. 45 Min
Spargelcremesuppe
40 Min
Zabaglione
15 min
Wildpastetchen mit Portwein-Gelee
2 godz. 20 min
Ricotta-Terrine mit Basilikum
5h
Filet Wellington mit Maronen
1h
Steinbutt-Gemüse-Päckchen
1 Std. 15 Min
Kabeljau mit Zitrusbutter
50 Min
Apfeltarte
1h
Thunfischpâté
4sa 20 dk