Lachsterrine mit gepfefferter Crème fraîche

Lachsterrine mit gepfefferter Crème fraîche

4.6 111 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 Scheiben

Składniki

Lachsterrine
  • Dill (40 g)
    2 Bund
  • Lachsfilet, TK in Stücken
    500 g
  • Forellenfilets, frisch, ohne Haut geräuchert
    2
  • Eier
    2
  • Frischkäse
    200 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer frisch gemahlen
    ¼ TL
  • Sahne
    100 g
  • Shrimps, roh, geschält
    100 g
Gepfefferte Crème fraîche und Fertigstellung
  • Quark (20 %)
    120 g
  • Crème fraîche
    200 g
  • Grüner Pfeffer, eingelegt abgespült
    1 EL
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer frisch gemahlen
    1 Prise
  • Zitronensaft
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 231 kcal / 968 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 2 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...