Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Emulsión de albahaca
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 40 g de agua
- 60 g de albahaca fresca (solo las hojas)
Fumet del caldero
- 4 ñoras sin pedúnculo y sin pepitas
- 6 dientes de ajo
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 300 g de cigalas enteras crudas arroceras
- 8 gambones crudos enteros (300 g)
- 100 g de gambas frescas enteras sin pelar
- 30 g de tomate concentrado
- 1000 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de guindilla seca desmenuzada
- 10 g de zumo de limón
- 300 g de mejillones frescos limpios
Caldero
- 250 g de arroz de grano redondo
- 100 g de filete de merluza fresca en dados de 2 cm
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2148 kJ / 513 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 35.9 g
- Tłuszcz
- 34.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 457.6 mg
Alternatywne przepisy
Garbanzos con rape y crujiente de cecina
50 min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45min
Caldillo romañolo
35 min
Caldereta de dorada
40 min
Allipebre de rape
45min
Sepia en salsa de tomate y almendras ( Mª Jesús Villegas Vargas)
50 min
Congrio con garbanzos a la marinera
45min
Fideos a banda con rape
1h 15 min
Cazuela de rape rusadir
1h
Arroz con bogavante al estilo de Mazarrón
45min
Fideuá de marisco del senyoret
1h 10min
Arroz integral meloso con sepia y gambones
1h 30 min