Cheesecake cioccolato e caffè

Cheesecake cioccolato e caffè

3.3 35 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
8 porzioni

Składniki

Base
  • 250 g di biscotti secchi
  • 150 g di cioccolato fondente a pezzi
  • 20 - 30 chicchi di caffè
  • 100 g di burro a pezzi
Crema
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 30 g di zucchero a velo
  • 250 g di mascarpone
  • 370 g di yogurt (10% di grassi) al caffè
  • 1 caffè espresso ristretto
  • 8 g di fogli di gelatina (4 fogli) ammollati per 10 minuti in acqua fredda

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 629 kcal / 2632 kJ
Białko 8.1 g
Tłuszcz 46.7 g
Węglowodany 46.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...