Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g água
- 250 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ovo
- 45 g azeite
- 1 - 2 pitadas de sal
- 30 g chalota
- 200 g salsicha fresca de porco, s/ pele, picada
- 1 pitada de pimenta preta
- 150 g uvas vermelhas s/ grainha, cortadas em metades
-
130
g queijo scamorza cortado em pedaços (2 cm aprox.)
lub 130 g queijo fumado - Azeite q.b. p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2641 kJ / 631 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 593 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crumble de frango com linguiça
45min
Quiche de fiambre e chalotas
1u. 10min
Quiche de espinafres com bacon
2u.
Cocotes
40 min
Quiche de alho-francês e camarão
1u. 10min
Tarte de cebola e azeitona
50 min
Bolo de milho com limão e sementes de papoila
50 min
Tarte de coco e doce de leite
30min
Saltear 400 g de beringela
35 min
Saltear 200 g de curgete
20 min
Quiche de frango com abóbora
1u. 30min
Bacalhau à comadre
1u. 10min