Urządzenia i Akcesoria
Risotto milanese
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
Risotto
-
Haselnüsse50 g
-
Salbei (ca. 10 g), Blätter abgezupft½ Bund
-
Parmesan in Stücken (2 cm)80 g
-
Zwiebeln halbiert80 g
-
Knoblauchzehe1
-
Olivenöl20 g
-
Risottoreis (Kochzeit 20 Min.)300 g
-
Weisswein100 g
-
Wasser700 g
-
Rindsbouillonwürfel (für je 0,5 l)2
-
Safranpulver2 Briefchen
Plätzli
-
Butter40 g
-
Erdnussöl2 EL
-
Kalbsplätzli (je ca. 50 g)12
-
Salz½ TL
-
Pfeffer12 Prisen
-
Balsamico Creme2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
48.8 g
Kalorie
3277 kJ /
783 kcal
Tłuszcz
34 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Risotto Cinque P
30 min
Älpler Magronen
45 min
Älpler Magronen
45 min
Ghackets mit Hörnli
30 min
Riz Casimir
45 min
Älplermagronen
30 min
Munder Safranrisotto
45 min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45 min
Aargauer Rüeblitorte
2 godz.
Kartoffelstock nature
55 min
Getränkter Zitronencake
1 godz. 30 min
Mailänderli
3 godz.