Urządzenia i Akcesoria
Risotto milanese
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
Risotto
-
Haselnüsse50 g
-
Salbei (ca. 10 g), Blätter abgezupft½ Bund
-
Parmesan in Stücken (2 cm)80 g
-
Zwiebeln halbiert80 g
-
Knoblauchzehe1
-
Olivenöl20 g
-
Risottoreis (Kochzeit 20 Min.)300 g
-
Weisswein100 g
-
Wasser700 g
-
Rindsbouillonwürfel (für je 0,5 l)2
-
Safranpulver2 Briefchen
Plätzli
-
Butter40 g
-
Erdnussöl2 EL
-
Kalbsplätzli (je ca. 50 g)12
-
Salz½ TL
-
Pfeffer12 Prisen
-
Balsamico Creme2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
48.8 g
Kalorie
3277 kJ /
783 kcal
Tłuszcz
34 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Älplermagronen
30 min
Risotto Cinque P
30 min
Älpler Magronen
45 min
Munder Safranrisotto
45 min
Chügelipastetli
30 min
Riz Casimir
45 min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1 godz. 10 min
Ghackets mit Hörnli
30 min
Rindsvoressen
1 godz. 50 min
Kartoffelstock nature
55 min
Mailänderli
3 godz.
Getränkter Zitronencake
1 godz. 30 min