![Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f85a645b-3324-426b-889c-e6bd7cf2b9a5/Derivates/0e0588fe-dc2c-4e0d-bc75-d51609ebe31b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Sbrinz, in Stücken (1 cm)
Apfel-Randen-Mus
- 800 g Äpfel, (z. B. Braeburn), geschält, entkernt, in Stücken (3 cm)
- 200 g Randen, gekocht, geschält in Stücken (3 cm)
- 70 g Wasser
- 3 EL Zucker
- 2 EL Zitronensaft
Omelettenteig
- 50 g Butter
- 400 g Milch
- 4 Eier
- 200 g Mehl
- ½ TL Salz
Hackfleisch
- 120 g Karotten, geschält, in Stücken (3 cm)
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Steinpilze, getrocknet
- 20 g Butter
- 600 g Hackfleisch, gemischt, (Rind und Schwein)
- 1 Sternanis
- ¾ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 1 ½ EL Mehl
- 100 g Weisswein
- 150 g Wasser
- 1 Fleischbouillonwürfel (für 0,5 l)
Fertigstellung
- 1 EL Bratbutter
- ½ Bund Schnittlauch (10 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4507 kJ / 1079 kcal
- Białko
- 52.4 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 56 g
Alternatywne przepisy
Knöpfli
50min
Knöpfli
50min
Älpler Magronen
45 min
Riz Casimir
45 min
Ghackets mit Hörnli
30min
Kartoffelstock nature
55 min
Luzerner Lebkuchen
55 min
Mailänderli
3h
Speckzopf mit Zwiebelsprossen
2 godz. 10 min
Fleischbällchen mit Kartoffelstock
1h
Brätchügeli-Pastetli mit Erbsli und Rüebli
35min
Berner Zopf
1 godz. 45 min