Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ tranche de pain de mie blanc
- 30 g de lait
- 50 g de viande de porc, coupée eu cubes
- 1 échalote
- 1 branche de céleri, coupée en petits dés
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 100 g de chair à saucisse
- ¼ de camembert, coupé en deux
- du sel
- du poivre moulu
- 4 escalopes de veau grandes et fines de 140 g chacune environ
- 1 oignon, coupé en morceaux
- 200 g de cidre brut ou doux
- 400 g de fond de veau
- 500 g d'eau
- 500 g de choux de Bruxelles
- 30 g de beurre, coupé en dés
- 2 brins de persil frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2291 kJ / 548 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poireaux vinaigrette à l’orange, croûtons et chèvre frais
50 dk
Poireaux vapeur (200-400 g)
25 dk
Chou-fleur vapeur
20 Min
Menu light - Petites betteraves vapeur, sauce citron-moutarde
55 dk
Poireaux et œufs durs, sauce gribiche
35 Min
Petits pois vapeur (200-500 g)
20 Min
Carottes vapeur (200-500 g), en rondelles
30 dk
Haricots verts vapeur (200-300 g)
25 dk
Lieu et pommes de terre vapeur, sauce beurre blanc au citron vert
40 dk
Fond d'artichaut à la framboise
1sa 10 dk
Pommes de terre nouvelles vapeur
35 Min
Navets vapeur (200-600 g)
30 dk