Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de beurre, en morceaux
- 50 g d'eau
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 500 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 3 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 100 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- huile de friture
- sucre glace, pour saupoudrer
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 519 kJ / 124 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Bredele à la noisette
1h
Beignets à la confiture de fraises
3h 40min
Bugnes du carnaval
3 godz. 35 min
Beignets aux pommes
1h 20 min
Brioche tressée
4h
Beignets à la confiture de framboises
3h 40min
Pâté lorrain
15hod. 30min
Menu petit prix - Bugnes à la fleur d'oranger
3h 15 min
Brioche extra crémeuse
2h 15min
Gâteau de ménage
2 Std. 45 Min
Petites meringues aux amandes
2h
Bugnes à la fleur d'oranger
3h 25 min.