Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 100 g bacon cortado em pedaços
- 325 g água
- 500 g farinha tipo 65
-
10
g fermento de padeiro fresco
lub 4 g fermento de padeiro seco - 1 pitada de açúcar
- 1 - 1 ½ c. chá de sal
- Pimenta preta q.b.
- 80 g tâmaras s/ caroço cortadas em metades
- 100 g queijo de cabra, esfarelado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2351 kJ / 562 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 0.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia de alecrim e tomate seco
1h 20 min
Bola de bacon e tomate seco
50min
Galete de tomate
45min
Tiras de frango panadas com molhos barbecue e de caril
1h 40min
Sopa de couve-flor e bacalhau com bacon
30min
Tarte de salmão e tomate seco
35 Min
Rolo de peru recheado com frutos vermelhos
2h 30 min
Entrançado de avelã, chocolate, maçã e passas
2 godz. 25 min
Pão enrolado com pesto
1h 40min
Focaccia com mozarela, tomate e pesto
3h 20min
Pão com pesto
2h 5min
Focaccias
2h