Garnelen-Pasta mit Pesto-Sauce

Garnelen-Pasta mit Pesto-Sauce

4.8 2.3K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

Pesto und Nudeln
  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Basilikum
    50 g
  • Pinienkerne
    30 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zitronensaft
    10 g
  • Olivenöl
    50 g
  • Salz und etwas mehr zum Kochen
    ½ TL
  • Wasser zum Kochen
  • Vollkornnudeln
    500 g
Sauce und Fertigstellung
  • Sahne
    200 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 ½ TL
  • Pfeffer und etwas mehr aus der Mühle zum Würzen
    ½ TL
  • Babyspinat, frisch
    80 g
  • Cherry-Tomaten halbiert
    150 g
  • Öl zum Braten
    5 EL
  • Garnelen, roh, geschält, TK aufgetaut
    200 g
  • Knoblauchzehe halbiert
    1
  • Chilischote halbiert
    1
  • Thymian abgezupft
    3 Zweige

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1667 mg
Białko 33 g
Kalorie 4293 kJ / 1026 kcal
Tłuszcz 59 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Węglowodany 102 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...