Urządzenia i Akcesoria
Orangen-Ingwer-Ketchup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 Flasche
Składniki
-
Ingwer, frisch geschält, in dünnen Scheiben30 g
-
Knoblauchzehe1
-
Zwiebel halbiert1
-
Orange unbehandelt, Schale abgerieben, Saft ausgepresst1
-
Apfelessig70 g
-
Zucker75 g
-
Wasser130 g
-
Sojasauce20 g
-
Tomatenmark130 g
-
Salz
-
Paprika rosenscharf
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Flasche
Białko
6 g
Kalorie
1798 kJ /
429 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
4.9 g
Węglowodany
94 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Senf, indisch
15 min
Tomaten-Ketchup
40 min
Geschmolzene Tomaten im Glas
50 min
Erdbeer-Tomaten-Relish
40 min
Aprikosen-Ketchup
45 min
Aprikosensenf
1 godz.
Marillen-Karotten-Chutney
1684 godz.
Cranberry-Rosmarin-Chutney
40 min
Asiatische Pflaumensauce
25 min
Gelbes Ketchup
45 min
Tomatenkern-Konfitüre
25 min
Whiskey-Senf
35 min