Safranmousse

Safranmousse

4.3 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Gelatine
    2 ½ Blätter
  • Wasser zum Einweichen
  • weiße Schokolade in Stücken
    200 g
  • Eier
    4
  • Zucker
    30 g
  • Vanilleschote nur das Mark
    1
  • Safran (0,1 g), z.B. von Fuchs
    1 Dose
  • Pernod
    10 g
  • Salz
    1 Prise
  • Piment d'Espelette
    1 Prise
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    250 g
  • Schokoladenraspeln zum Garnieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 565 kcal / 2351 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...