
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ½ Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 200 g weiße Schokolade in Stücken
- 4 Eier
- 30 g Zucker
- 1 Vanilleschote nur das Mark
- 1 Dose Safran (0,1 g), z.B. von Fuchs
- 10 g Pernod
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Piment d'Espelette
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Schokoladenraspeln zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 565 kcal / 2351 kJ
- Białko
- 11 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Węglowodany
- 42 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zabaglione
15 min
Parmesan-Creme-brûlée
8 godz.
Focaccia di Mandorla
2 godz.
Lavendelcreme
5 godz.
Kokoscreme mit Rum-Sauce
2 godz. 30 min
Litschi Panna Cotta mit Rosenwasser-Sirup
4 godz. 30 min
Bilbao - Goxua
2 godz. 30 min
Zitronen-Baiser-Tarte
2 godz. 30 min
Cassis-Rotwein-Birnen
24 godz.
Käsekuchen mit Ricotta und Feige
5 godz. 40 min
Basilikumeis
10 godz. 30 min
Kaffee-Panna-cotta mit Pinienkern-Karamellsauce
4 godz. 40 min