Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di burro
- 180 g di zucchero
- 1 cucchiaio di succo di limone
- 180 g di mele, pelate e a cubetti (1 cm circa)
- 200 g di latte intero
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- 4 tuorli
- 50 g di biscotti secchi a pezzi
- 40 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida o liquore
- 30 g di pinoli tostati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1561 kJ / 373 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37.6 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Galette des rois ai marroni
Brak ocen
Bignè cake
4h
Éclair di primavera alla verbena
Brak ocen
Torta di uva
3h
Panone di Natale
2h 30min
Pere sciroppate
721h 20min
Spongata
25h 35min
Torta Donizetti
1 Std.
Bavarese al mandarino
4 godz. 45 min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45min
Mattonella allo yogurt con mirtilli
6 Std. 20 Min
Tiramisù alle fragole
3h 30 min