Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g pêssego s/ casca, cortado em pedaços
- 60 g azeite
- 60 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 2 - 4 pitadas de sal
- 1 pitada de pimenta branca
- 350 g miolo de camarão
- Água q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1036 kJ / 247 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 323 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de salmão
55min
Frango ao vapor com salada de kiwi, feta e couve kale
35min
Molho holandês
15min
Bife Wellington
50min
Frango com caju e ananás
30min
Poke havaiano
45min
Cogumelos recheados com frango, mozarela e tomate
2h
Lulas recheadas com camarão, batata e cenoura
1h 10min
Surpresas de peru
45min
Sopa de cenoura e espargos com amêndoa
30min
Néctar de manga e laranja
5min
Amêijoas à Bulhão Pato
2h 40min