Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g hortelã, só as folhas
- 15 g coentros
- 1200 g água
- 2 c. chá de sal
- 1000 g lingueirão fresco e bem limpo
- 35 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 150 g tomate em pedaços
- 80 g massa tipo pevide
- Pão torrado q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1125.1 kJ / 268.9 kcal
- Białko
- 27.2 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1789.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Perna de borrego assada com batatas e molho de hortelã
3 Std.
Sopa de noodles
35 min
Canja de maruca
35 min
Doce de morango e flor de sabugueiro
Brak ocen
Arroz de marisco para 12 pessoas
1 Std. 5 Min
Sopa de entulho
1h 30min
Sopa de peixe alentejana
40 Min
Canja da ceia
50 Min
Canja com limão
1 Std.
Sopa da horta
55 min
Sopa de nabiças
35 min
Sopa XL
1 Std.