Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 1 dente de alho
- 250 g miolo de camarão
- 20 g sumo de lima (1 unid. aprox.)
- 1 - 2 pitadas de pimenta preta, mais q.b. p/ temperar
- 360 g polpa de melancia cortada em 12 rodelas (Ø 7-8 cm, 5 mm de espessura aprox.)
- 80 g pepino cortado em 32 fatias (2 mm aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 690 kJ / 165 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 93 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensopado de cabrito
40 dk
Cabrito assado
16 Std.
Tabule de cevada cor-de-rosa e pistácio
40 dk
Booster de tomate e funcho
5 Min
Gelado de maracujá com cobertura de framboesa
8sa
Salada de camarão e pêssego com vinagreta
1sa
Salada de tamboril com batatas, pimentos e molho de azeitona
1h 55min
Sopa simples de marisco
45 Min
Gelado de coco com cobertura de chocolate
4 godz.
Crumble de ruibarbo e dióspiro
1 Std. 10 Min
Coxas de pato com nabo e molho de laranja
Brak ocen
Dourada ao vapor com salada de batata
35 dk