Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cucchiai di olio di riso
- 70 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 1 pezzo di scorza di limone, preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
- 100 g di zucchero di canna integrale
- 1 uovo
- 120 g di bevanda a base di soia
- 100 g di farina integrale
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 cucchiaio di pinoli
- 20 g di uvetta sultanina, precedentemente ammollata in acqua tiepida e ben strizzata
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- 3 mele (renetta, golden, annurca...), sbucciate a fettine sottili
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 690 kJ / 165 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Biscotti ai semi vari (senza zucchero)
30min
Torta integrale al profumo di agrumi
1h
Muffin integrali alle prugne
30min
Plumcake light al limone
55p
Biscotti ai semi
30min
Plumcake integrale noci e cocco
55p
Torta di farro al cacao e pere (vegan)
1h
Torta di zucca con farina di farro
55p
Biscotti con i semi (vegan)
2h 40min
Torta di carote e nocciole alla farina di farro
1h
Biscotti d'avena
45min
Torta di mele, cannella e mandorle
1h 30min