Torta integrale di mele

Torta integrale di mele

4.4 124 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
10 fette

Składniki

  • 2 cucchiai di olio di riso
  • 70 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
  • 1 pezzo di scorza di limone preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
  • 100 g di zucchero di canna integrale
  • 1 uovo
  • 120 g di bevanda a base di soia
  • 100 g di farina integrale
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 1 cucchiaio di pinoli
  • 20 g di uvetta sultanina precedentemente ammollata in acqua tiepida e ben strizzata
  • ½ cucchiaino di cannella in polvere
  • 3 mele (renetta, golden, annurca...), sbucciate a fettine sottili
  • 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 165 kcal / 690 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...