Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 uova (da 60 g circa), albumi e tuorli separati
- 1 pizzico di sale
- 40 g di cioccolato fondente a pezzi
- 40 g di burro morbido
- 40 g di pasta di marzapane pregiato a pezzi
- 1 cucchiaio di zucchero vanigliato
- 1 - 2 cucchiai di zucchero
- 4 praline al cioccolato e ciliegia (tipo Boeri)
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1275 kJ / 304 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse al cioccolato per copertura
20 Min
Crema catalana al cioccolato
50min
Bianco e nero con noci e miele
3h 20min
Castagnole ripiene
14h
Soufflé al cioccolato extra fondente
50min
Cheesecake cioccolato e salsa ai kiwi
7 godz. 50 min
Torta al cioccolato (alla maniera de The help)
1h 45min
Ciambella ricoperta al cioccolato
55min
Cono graffa
1h
Soufflé al cioccolato
45 Min
Torta tipo bocconotto al cioccolato
2h
Crostata al cioccolato bianco
1h 10min