![A ‘ngornata A ‘ngornata](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0a663fbc-6fc1-4ea0-bd4c-53fdbd0153fe/Derivates/0d9e9a54-a1ef-40dc-8056-83ae81a1fd53.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di acqua
- 25 g di lievito di birra fresco
- 1 pizzico di zucchero
- 500 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b. per oliare
- 10 g di semi di finocchio
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 300 g di salame lucano a pezzi
- 400 g di acqua
- 4 uova
Terminare la preparazione
- 300 g di Provolone a fettine sottili
- 1 tuorlo d'uovo
- 10 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2414 kJ / 577 kcal
- Białko
- 35.4 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostello
4h
Treccia di pan brioche ripiena
2ч. 20 мин.
Gattò di patate
1ч. 30 мин.
Danesi alle pesche (di Luca Montersino)
Brak ocen
Alberelli al cioccolato
4 godz. 25 min
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3ч.
Elisir del tempo
10min
Cono graffa
1 godz.
Aceto aromatizzato alla menta
20 Min
Colomba salata
3sa 10 dk
Sartù di riso
1h 25min
Bignè a sorpresa
2ч.