Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di acqua
- 25 g di lievito di birra fresco
- 1 pizzico di zucchero
- 500 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b. per oliare
- 10 g di semi di finocchio
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 300 g di salame lucano a pezzi
- 400 g di acqua
- 4 uova
Terminare la preparazione
- 300 g di Provolone a fettine sottili
- 1 tuorlo d'uovo
- 10 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2414 kJ / 577 kcal
- Białko
- 35.4 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Babà analcolico alle fragole
3h 30 min.
Plumcake salato di primavera
1h
Coppe di Garibaldi
1h 5 min.
Focaccia tramezzino
2 godz. 5 min
Briochele
6 Std.
Chiacchiere salate
55 min.
Panini napoletani
5óra 20p
"Finta" cheesecake
1h 55min
Babà napoletano
3h
Pizza con la ricotta
2h 40min
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3h
Anello di riso giallo al tonno e olive
45 min.