Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto babà
- 200 g di farina 380 w (vedere varianti)
- 60 g di burro a pezzi (1-2 cm) + q.b. per imburrare
- 5 g di sale
- 15 g di zucchero semolato
- 2 petali di rose essiccati
- 12 g di lievito di birra fresco
- 180 g di uova (di cui 90 grammi congelate, vedere consigli)
Bagna alle rose
- 1000 g di acqua
- 400 g di zucchero semolato
- 150 g di Maraschino
- 5 g di acqua di rose
- 1 stecca di vaniglia intera
Termine della preparazione
- gelatina neutra q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2473 kJ / 591 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 106 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastiera fiori d'arancio
12h
Babà analcolico alle fragole
3h 30min
Bocconotto
2小时
Crema pasticcera
15 分钟
Pasta Choux
2小时
Dacquoise ai lamponi
3h
Dessert di Capodanno alla melagrana
1h
Babà napoletano
3h
Torta caprese di Luca Montersino
1h 25min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20min
Crema Bimby ®
45min
Torta Babà napoletana
8h