![Babà alle rose (di Luca Montersino) Babà alle rose (di Luca Montersino)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/76EE7BF5-DAA2-4B38-B181-815462533B81/Derivates/5FC042F7-CFDC-41F5-AC20-58A2D56398B4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto babà
- 200 g di farina 380 w (vedere varianti)
- 60 g di burro a pezzi (1-2 cm) + q.b. per imburrare
- 5 g di sale
- 15 g di zucchero semolato
- 2 petali di rose essiccati
- 12 g di lievito di birra fresco
- 180 g di uova (di cui 90 grammi congelate, vedere consigli)
Bagna alle rose
- 1000 g di acqua
- 400 g di zucchero semolato
- 150 g di Maraschino
- 5 g di acqua di rose
- 1 stecca di vaniglia intera
Termine della preparazione
- gelatina neutra q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2473 kJ / 591 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 106 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta Choux
2 godz.
Torta caprese di Luca Montersino
1 Std. 25 Min
Crema pasticcera
15min
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Profiteroles
2 godz.
Torta mimosa gelato
3 godz. 30 min
Babà napoletano
3 godz.
Babà napoletano
2h 45min
Chiacchiere salate
55 min
Coni e cialde
1 godz. 5 min
Babà analcolico alle fragole
3 godz. 30 min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 Min