![Spatzle di cavoletti con speck Spatzle di cavoletti con speck](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/dce55b3d-7eb3-43a3-9f1a-5bf219d59d86/Derivates/edecf914-abd3-4ce0-a390-495449cae17f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spatzle
- 500 g di acqua
- 330 g di cavoletti di Bruxelles, puliti e tagliati a metà
- 375 g di farina tipo 00
- 4 uova (da 60 g)
- 50 g di Parmigiano reggiano grattugiato + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Sugo allo speck
- 30 g di scalogno a pezzi
- 50 g di burro a pezzi
- 150 g di speck Alto Adige IGP a listarelle
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2623.3 kJ / 627 kcal
- Białko
- 22.6 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 36.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.3 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 0.5 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2h 10min
Spatzle alla barbabietola
30 Min
Gnocchetti verdi al profumo di menta
55 min
Gnocchetti de gris
30 Min
Spätzle agli spinaci con panna e speck
1 Std.
Spatzle integrali con pere e Gorgonzola
30 Min
Spatzle di zucca con salsiccia
1 Std.
Spatzle alla curcuma con verza e salsiccia
40 min
Spatzle con salmone e zafferano
40 min
Spatzle agli spinaci
1 Std.
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40 min
Spatzle verdi alla carbonara
1 Std.