Urządzenia i Akcesoria
Wiener Kugeln
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 50 min
30 Stück
Składniki
-
Haselnussnougat gekühlt50 g
-
Mandeln, ungeschält30 g
-
Marzipanrohmasse in Stücken200 g
-
Staubzucker100 g
-
Vanillezucker (ca. 2 TL)1 Päckchen
-
20 g OrangensaftOrangenlikör (z. B. Cointreau)20 g
-
Wasser500 g
-
Schokoglasur dunkel oder weiß (z. B. Dr. Oetker), Alufolie verschlossen, Kunststoffdeckel entfernt!1 Becher
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
20 mg
Białko
1 g
Kalorie
409 kJ /
98 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Eisenbahner
2 Std. 30 Min
Kaffeekrapferl
2 Std.
Eierlikörkekse von Dr. Oetker
1 Std. 20 Min
Linzerkipferl
1 Std. 10 Min
Eierlikörtraum
2 Std.
No Bake Topfen-Frischkäsetorte mit Erdbeeren
4 Std. 35 Min
Linzerkipferl
1 Std. 50 Min
Malakofftorte
10 Std. 20 Min
Eisweintascherl
1 Std. 20 Min
Nusstorte mit Buttercreme
17 Std.
Mini-Schaumrollen
1 Std. 40 Min
Punschkrapferl
1 Std. 5 Min