Urządzenia i Akcesoria
Wiener Kugeln
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 50 min
30 Stück
Składniki
-
Haselnussnougat gekühlt50 g
-
Mandeln, ungeschält30 g
-
Marzipanrohmasse in Stücken200 g
-
Staubzucker100 g
-
Vanillezucker (ca. 2 TL)1 Päckchen
-
20 g OrangensaftOrangenlikör (z. B. Cointreau)20 g
-
Wasser500 g
-
Schokoglasur dunkel oder weiß (z. B. Dr. Oetker), Alufolie verschlossen, Kunststoffdeckel entfernt!1 Becher
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
20 mg
Białko
1 g
Kalorie
409 kJ /
98 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Nussberge
2h 40min
Linzerkipferl
1h 10min
Schoko-Nuss-Pralinen
2h
Getunkte Haferflockenkekse
2h 10min
Manner Kokoskugeln
3h 30min
Linzerkipferl
1h 50min
Amarettini Schoko-Knusperli
3h
Florentiner mit Mürbteig
1h 20min
Schoko-Nuss-Kugerl
30min
Ischler Törtchen
2h 50min
Rumkugeln von Dr. Oetker
30min
Nusstorte mit Buttercreme
17h