Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Formaggio e impasto
- 200 g di formaggio di montagna (ad es. Etivaz), a pezzi (2 cm)
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco (circa 20 g), le foglioline lavate e asciugate
- 400 g di farina bianca
- 100 g di acqua
- 100 g di latte
- 4 uova
- 1 cucchiaino di sale
- 2 punte di coltello di noce moscata in polvere
Cipolle rosolate
- 160 g di cipolle, a rondelle (2 mm)
- 1 cucchiaio di farina bianca
- 1 cucchiaino di paprica dolce
- 3 cucchiai di burro chiarificato
Finitura
- 2 litri di acqua
- ½ cucchiaio sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3258 kJ / 778 kcal
- Białko
- 33.7 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 37 g
Alternatywne przepisy
Knöpfli
50 Min
Spätzli alla crema di verza
Nessuna valutazione
Baguette
3h 45min
Cornetti e carne macinata con composta di mele
55min
Zuppa di mais con wienerli e bürli
25 Min
Crostata di mele
1hod. 15min
Risi e bisi
35 Min
Pane ticinese
1 Std. 50 Min
Knöpfli
50 Min
Corona dei Re Magi con uvetta
1小时 55 分钟
Zuppa d'orzo
1h 20min
Zuppa d'orzo grigionese
55min