![Spätzle al formaggio Spätzle al formaggio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F191AAB8-ED51-458F-87D0-9EAD6EA8A8A2/Derivates/F2EB5F0C-E347-4913-8D12-A1EB500CB85E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Formaggio e impasto
- 200 g di formaggio di montagna (ad es. Etivaz), a pezzi (2 cm)
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco (circa 20 g), le foglioline lavate e asciugate
- 400 g di farina bianca
- 100 g di acqua
- 100 g di latte
- 4 uova
- 1 cucchiaino di sale
- 2 punte di coltello di noce moscata in polvere
Cipolle rosolate
- 160 g di cipolle, a rondelle (2 mm)
- 1 cucchiaio di farina bianca
- 1 cucchiaino di paprica dolce
- 3 cucchiai di burro chiarificato
Finitura
- 2 litri di acqua
- ½ cucchiaio sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3258 kJ / 778 kcal
- Białko
- 33.7 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 37 g
Alternatywne przepisy
Capuns grigionesi
35 min
Crostata al rabarbaro
55 dk
Lasagne
2 godz.
Bocconcini di pesce con salsa tartara
50 min
Flammkuchen vodese
1h 30min
Tortine al formaggio
50 min
Knöpfli
50 min
Strudel di mele con salsa alla vaniglia
1h 20min
Chutney di mirtilli e rosmarino
45 min
Brownies
1 godz.
Muffin con carote e noci
45 min
Rösti alla bernese
40 min