Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 275 g di latte
- 75 g di burro, morbido, a pezzi e un po' di più per ungere
-
½
cubetto di lievito fresco (10 g), sbriciolato
lub 1 bustina di lievito secco (7 g) - 2 cucchiaini di zucchero
- 500 g di farina per treccia, e un po' di più per il piano di lavoro
- 2 cucchiaini di sale
- 1 cucchiaio di acqua, per la decorazione
- 1 cucchiaio di uvetta sultanina, a piacere
- 1 cucchiaio di noci, intere, a piacere
- 1 uovo, sbattuto
- 1 cucchiaio di granella di zucchero, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2772 kJ / 662 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 100 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Treccia della domenica in due varianti
2h 10min
Panini del 1° Agosto
1h 10min
Polenta ticinese
45min
Crema Thermomix®
45min
Knöpfli
50min
Biscotti al vin brûlé
2h 40min
Chips croccanti con guacamole
1h
Cake al limone sofficissimo
1h 30min
Corona dei Re Magi
2óra 15p
Insalata arcobaleno veloce
10min
Treccia bernese
1 godz. 45 min
Biscotti milanesini
3h